Duminică, Octombrie 22, 2017

O noapte furtunoasa !

Autor: I. L. Caragiale
(1 Vote)

 

Astăzi, are loc deschiderea oficială a noii stagiuni a Teatrului Al. Davila, din Piteşti, ce marchează 65 de ani de existenţă a acestei instituţii culturale de prestigiu din judeţul nostru. Fiindcă anul acesta ne aflăm sub semnul lui Caragiale, de la dispariţia căruia se împlinesc 100 de ani, stagiunea 2012 - 2013 a teatru­lui piteştean va fi deschisă, astăzi, de la ora 18, cu spectacolul O noapte furtunoasă, de I.L. Caragiale, în regia lui Emilian Cortea. În această stagiune, mai sînt alte două piese ale marelui dramaturg, puse în scenă la Piteşti. E vorba de O scrisoare pierdută şi Conu Leonida faţă cu reacţiunea.

 

Despre spectacolul a cărui pre­mieră va avea loc astăzi, regi­zorul Emilian Cortea ne-a spus că este în varianta clasică, dar nu lipsesc nici cîteva scene pu­ţin mai incendiare, la care publi­cul nu se aşteaptă. Cortea joacă rolul lui Nae Ipingescu, Gabriela Roşu este Ziţa, Adriana Drugu­lescu o interpretează pe Veta, George Gentea e Jupîn Dumi­trache, Puiu Mărgescu, pe Chi­riac, Adrian Duţă e Spiridon, iar Ionuţ Oanţă îl interpretează pe Rică Venturiano.

 

„Această piesă a fost un pariu cu mine însumi. Mă ocup nu nu­mai de regie, ci şi de sceno­gra­fie şi joc şi un rol în piesă, lucru care nu e deloc uşor. Fac un spec­tacol nu numai cu actori pro­fesionişti, sînt şi de la Estradă, puşi acum pentru prima dată în faţa unui rol într-un spec­tacol de teatru a­devărat. Mă onorează că această piesă a fost aleasă pentru deschi­derea stagiunii şi sper să aibă succes şi să se joace cel puţin 5 ani de acum încolo. Am avut-o ca ajutor de scenograf pe o tînără absolventă a Institutului de Arte Plas­tice Bucureşti, Ruxan­dra Preduţ“, ne-a decla­rat Emilian Cortea. Di­rectorul Teatrului Al. Da­vila, Sevastian Tu­dor, ne-a spus ce alte premiere vor fi puse în scenă, în această stagiu­ne: săptămîna viitoare - Cine este acest Ionescu?, de Richard Letendre, la care va veni şi au­torul din Canada; la sfîrşitul lui octombrie, Bolnavul închipuit, de Moliere; Vin aligatorii! Închi­deţi ziarele!, de Radu Barbu; Băr­batul sau matriarhatul, la secţia Estradă, şi Cenuşăreasa, la Aş­chiuţă. Spectatorii sînt aşteptaţi la Zilele Teatrului Davila, care au început de ieri şi vor continua pînă pe 30 septembrie. În a­ceastă stagiune, preţul unui bilet va rămîne neschimbat - 10 lei, iar elevii şi studenţii au reducere 50%

Distributia:

Jupân Dumitrache
Nae Ipingescu
Chiriac
Spiridon
Rică Venturiano
Veta
Ziţa
George Gentea
Emilian Cortea
Puiu Mărgescu
Adrian Duţă
Ionuţ Oanţă
Adriana Drugulescu
Gabriela Roşu

Caseta tehnica:

Regia tehnică
Sufleur
Lumini
Sunet
Recuziter
Gabriel Bucătaru
Narcisa Mazilu
Gheorghe Nicolae
Cristian Ilina
Alina Brisculescu
 
 


Scenografia

Emilian Cortea si Ruxandra Predut

 

Regia artistică

Emilian Cortea

Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013 12:31
Alte articole din aceasta categorie: « Cine este acest Ionescu ? Cerere în căsătorie »